-----------------------------------
valy
21 Aug 2008 17:00


-----------------------------------
Din lemn: placaj de cativa mm din cel stratificat cum era odata cel de traforaj. Din ce am citit prin cartile cu pirati si ce am vazut la "how is made": in baie de abur il tii pana se inmoaie si il indoi pe tubul existent. Cred ca mai rezistent si mai usor nu se poate...poate fibra de sticla.

Mai mult, melalul indoit (in caz de lovire accidentala) se poate indrepta. Cartonul, plasticul si alte asemenea se vor crapa/rupe (faceti putina analogie cu automobilele  :D )
Fa un test: ia un ciocan si du-te la praktiker si da una intr-o placa daia de plastic sau ce o fi. Cred ca nu se crapa asa de usor. E drept ca odata crapat s-a cam dus rezistenta. Dar totusi am impresia ca nu e asa de casant pe cat crezi. Plus ca se modeleaza usor si e foarte usor. Eventual poti pune 2 straturi pentru extrastrength.

Cartonul nu prea e afectat de lovire: se indoaie, eventual face o gaura dar structura de rezistenta nu e afectata. Plasticul la fel, daca nu e foarte casant nu pateste nimic, in plus e si flexibil. Daca e geam gen fagure, desi e usor si rezistent pana la un punt, dupa acest punt se poate crapa urat si ii este afectata si structura de rezistenta. Dar depinde cum il lovesti.