-----------------------------------
carstea
25 Aug 2008 18:39


-----------------------------------
Parerea mea este ca in primul rand sa-ti cumperi un binoclu 10x50. Apoi sa -ti faci rost de o harta a cerului si de o mica lanterna cu lumina rosie (improvizezi un capac transparent rosu). In felul acesta vei invatza CERUL!...plus observatii pe timp de zi....plus o veche practica a astronomilor de pretutindeni si dintotdeauna...(cati ani ai?)... adica ...balcoane. Lasand gluma, pasul al doilea ar fi sa incerci sa-ti construiesti singur un instrument astronomic( am inteles ca ai un buget limitat). Vei invata cu aceasta ocazie multe lucruri. Priveste partea buna a lucrurilor: ai internet si te poti documenta! Daca imi amintesc bine, Dragon spunea ca nu exista o cale regala in astronomie, trebuie sa treci prin toate etapele. 
Despre instrumente: nu exista unul (singur) ideal. Tu locuiesti in Bucuresti. Mergi la ASTROCLUBUL Bucuresti, eventual fa cursul de astronomie, vezi instrumentele clubului, schimba pareri cu ceilalti...si apoi strange bani si cumpara un instrument... IN CUNOSTINTA DE CAUZA! 
Dan