-----------------------------------
IACOB DUMITRU
02 Iun 2006 13:23


-----------------------------------
Teoria neomogenitatii absolute interzice ideea oricarui final categoric.  Mai mult decat atat, aceasta teorie interzice utilizarea semnului egal ca pe un absolut. Altfel spus, manifestarile naturale pot reprezenta numai expresii fidele ale unor inecuatii.

Revenind la subiectul initial si anume &#8220;viul&#8221;, eu cred ca am o definitie destul de eficace a acestui element.   Inainte de a vorbi despre structuri ADN sau alte forme de organizare e bine de stiut care este caracteristica de baza a viului.  

Sa ne inchipuim pentru o clipa ca tot ce misca poate fi considerat ca fiind materie.  Traseele sau circuitele (depinde cum vrem sa le numim) marcate de preschimbarea prestabilita a locatiei definesc asa-zisa materie moarta.  

Pentru mine, orice complex de actiuni ce este previzibil intr-un procent majoritar reprezinta  acest tip de materie.  O marja de eroare a previzibilitatii alarmant de mare este o dovada clara a elementului pe care noi il consideram in mod categoric ca fiind viu.

Imprevizibilitatea reprezinta caracteristica dominanta a viului si este o prezenta energetica motivata de solutiile teoretice.    

Incercati sa prestabiliti traiectoria unei bile pe un plan cat de cat inclinat.
Incercati acelasi experiment cu un asa-ziz personaj viu.