-----------------------------------
zoth
04 Iun 2006 15:34


-----------------------------------
Haideti sa fim sinceri si sa nu ne ascundem dupa deget. Alex, faptul despre care vorbesti nu te distreaza foarte tare ci mai degraba te intriga putin. de ce se intampla asa? trebuie sa recunoasteti ca fiecare nou membru din forum este intampinat la inceput cu oarecare ostilitate, imi aduc aminte ca la inceput cand am vrut si eu sa-mi exprim o parere in privinta unui instrument astronomic am fost catalogat imediat drept "neofit". nici o suparare in asta, poate omul care a spus-o avea dreptate, dar cred ca era mai constructiv sa explice unde gresesc, nu sa ma bombardeze cu epitete. la fel au patit-o si altii, poate meritat sau nu.
se vede asadar ca e mai usor sa fii distructiv decat constructiv.
sa mai acceptam o realitate : numarul membrilor care se poate vedea pe pagina de start a forumului e impresionant, la ora actuala sunt 175 membri, dar oare cati dintre ei sunt activi? ati avut vreodata curiozitatea sa dati o ordonare in lista membrilor dupa activitate? va spun eu, cu ingaduinta gasim vreo 30 de membri activi. apoi, din membrii activi, cati oare fac practic observatii astronomice? nu stiu daca putem numara 10 membri!
pacat totusi ca si cei 10 practicieni nu sunt foarte prietenosi si deschisi cu incepatorii. aveti bunatatea si recititi topicul deschis in sectiunea de observatii care se intituleaza : orientare pe cer. am propus acolo un curs interactiv pentru cei ce vor initiere in practica observationala si in loc de raspuns am primit un pumn in gura. cum sa mai insisti? cum sa continui un dialog in maniera asta? reactia fireasca si civilizata e sa te retragi.
care e rezultatul? ce a iesit din acel topic? un mare nimic, pozitia constelatiilor o gasesti in orice carte de popularizare a astronomiei.
mai mult de atat, am deschis un topic nou despre fotografia astronomica pentru incepatori, nimeni nu a avut rabdarea sa explice cum se pleaca la drum, am fost chiar acuzat ca deturnez sensul topicului pentru ca raportam unele lucruri la perceptia ochiului, pe care fie spus o consider inca o referinta in acest drum. toata tehnologia dezvoltata in timp care are legatura cu imaginea a tinut cont de acest lucru, voi mai putin.
am vrut apoi sa discutam despre articolul vostru din PM, oamenii au cerut de la tine Alex o sinteza pentru a fi in cunostinta de cauza, o mai asteptam si azi dupa mai bine de 2 saptamani....
cred pana la urma ca poticnelile in discutiile despre aspectele practice din domeniul astronomiei sunt datorate cumva si ermetismului practicat de voi cei mai avansati. poate ca ar fi fost bine sa intitulati forumul acesta ca pe un forum al celor avansati in astronomie cu interdictia specificata clar incepatorilor.
cateva cuvinte si pentru bakunin : subiectul ce dezbate viata nu mi se pare atat de accesibil precum spui, este intradevar foarte vast, dar pe departe facil. viata din punct de vedere stiintific nu a putut fi definita pana la ora actuala cu toate ca studii s-au facut cat incape. si apoi daca e asa facil subiectul de ce nu vorbesc decat o mana de oameni despre el?

sincer nu vreau sa se nasca din acest post o polemica, nu cred ca ar fi utila, poate putina cugetare asupra unui lucru de care multi se feresc sa-l recunoasca.
ca nou membru al acestui forum astept sa vad cine arunca primul piatra...