-----------------------------------
alexconu
04 Iun 2006 18:39


-----------------------------------
Sunt enumerate la inceput cateva tipuri de camere foto potrivite pentru astronomie. Pe ce baza sunt alese ele? Sunt mecanice 100%, adica nu au nevoie de baterii pentru a mentine obturatorul deschis, au vizorul mare, unele au mirror lock-up sau ecrane de focus interschimbabile.. Pe scurt acele aparate respecta toate cerintele unui fotograf de cer; inainte de a enumera camerele stiu ca am enumerat si conditiile astea.
Obiectivele zoom ofera o calitate a imaginii mai slaba decat obiectivele cu focala fixa tocmai datorita numarului mai mare de lentile, dupa cum bine ai intuit. De asemenea sunt mai slab corectate la diverse aberatii decat obiectivele cu focala fixa.
Obiective luminoase inseamana obiective cu deschidere cat mai mare a diafragmei; un obiectiv luminos este de exemplu unul cu o deschidere maxima a difragmei de 1,8; si mai bine 1,4 si mai rar 1,2.
Nu cred ca poate cineva sa spuna care e cel mai bun obiectiv. Intr-adevar obiectivele Zuiko sunt niste obiective foarte bune si intreg sistemul meu de fotografiat stele se bazeaza pe ele :D