-----------------------------------
neox
15 Sep 2008 20:58


-----------------------------------
Aha ok. Multumesc pentru sfaturi! Sa caut niste imprimante. De fapt mai demult am gasit una matriciala (cred) si am gasit niste motorase. Unul mai mare dar era unipolar(5 fire) si schema care o am pt controler de la Serge Bertorello e pt bipolar. Nu ma cramponez neaparat pt asta dar schema lui Bertorello e draguta ca e facuta special pt formula de montura cu sector de cerc pe care o am ( are doua comutatoare la cele doua capete ale tijei filetate care schimba automat sensul motorului cand piulita ajunge la capat, plus ca se poate adapta o telecomanda wireless  :wink: )deci stiu sigur ca da rezultate optime. Mai era un motoars de care nu sunt foarte sigur. Are 4 fire intradevar, seamana foarte mult cu un Airpax. La prima vedere ar parea un motoras sincron ca merge in curent alternativ. Am construit un variator de frecventa tot de la Bertorello si motorasul merge frumos ( am legat firele doua cate doua pt ca erau grupate separat - deductie babeasca :D )( de fapt e motorasul care e acum pe montura) De curend uitamdu-ma pe net m-a traznit un gand: e posibil sa fie totusi un motor bipolar ca are 4 fire??!! E posibil ca legand cele 2 bobine ( presupun ca sunt cate 2 fire per bobina) sa mearga fara controler, sau bat campii  :oops: ?? Oricum inca nu m-am apucat sa costruiesc montajele pt controler dar o sa incerc totusi sa vad ce iese daca cuplez motorasul.