-----------------------------------
Claudiu
18 Sep 2008 12:50


-----------------------------------
Foarte "bune" graficele, nu-mi vine sa cred ca vad asa ceva.
Ceea ce apare acolo este consistent cu rapoartele utilizatorilor. Din pacate lumea instrumentelor care vin cu certificat de calitate si raspunderea producatorului e inca departe (de mine cel putin).
Desi designul este slab, probabil din considerente de productie, aceste instrumente sunt destul de raspindite prin lume si nu dezamagesc (prea tare). Exista mari variatii de calitate, probabil ca sunt si mai in jos fata de proiectul expus aici, insa se gasesc si exemplare ok.
Seria de la Celestron e ceva mai noua, nu stiu in ce masura difera de vechile C4R care presupun ca urmareau acest proiect (si erau considerate instrumente misto) dar cind s-au lansat, producatorii au folosit termeni de genul - aspheric shaping, manual selection/correction... plus ca undeva pe parcurs (destul de devreme in procesul de productie), lentilele se duc pe drumuri diferite. 
Insa si eu sunt pesimist in legatura cu imbunatatirea comporamentului.
Am in proiect ori achizitia unui ed100, ori a unui reflector "traditional 20cm" montat eq, caz in care pastrez xlt-ul pentru ca se descurca bine.