-----------------------------------
raduM
22 Sep 2008 22:26


-----------------------------------
"Olelei, ce-am fost dormit"...

Văd ca vă țineți in continuare de bancuri, d-le ID, Iulian...

hai sa ma amestec si eu, cu bancurile mele :
 :lol: 

1. Am cetit pe undeva pe acilea ca sunteti ingrijorați de emisiunile de la TV. Vă rog din suflet, NU VA UITAȚI LA TV CAND E VORBA DE UN EXPERIMENT ȘTIINȚIFIC. Poate doar daca vreți sa va enervați sau să vă distrați. Eu m-am enervat. 

2. Microgăuri negre au fost deja obținute la CERN, acum vreo 10 ani (poate ceva mai puțin, nu mai știu exact). Care e problema? Ele se obțin în momentul și punctul ( în "locul"  :D ) în care se obține o densitate suficient de mare de energie/masă. 

3. Experimentul de la Geneva vizează obținerea unor energii suficient de mari încât să poată fi detectați bosoni Higgs. Atât și nimic mai mult. Detectarea lor ar confirma modelul cosmologic standard, cel puțin în partea cu câmpul Higgs și degenerarea stării de vid. E singurul model care prevede așa ceva și din chestia asta decurge inflația, radiația de fond și nucleosinteza. 
Se dorește deci o confirmare a modelului standard și nu e o joaca de copii su fonduri aruncate aiurea decât în măsura în care calatoriile lui Darwin au fost cheltuieli inutile sau cercetările lui Edison (bine, Tesla - pentru sandokani) au fost bani aruncați pe geam. 
Utilitatea unui astfel de experiment n-o s-o discut aici.

Ideea era că sunt pareri contra. Ok, și care e necazul? Nici Andreea Marin nu crede că algebra liniară există.  

 :lol:  :lol:  :lol: