-----------------------------------
valy
24 Sep 2008 16:02


-----------------------------------
Softul meu sigur nu merge cu adaptor. Nici guide dog nu o sa mearga . Ar trebui scris alt soft , dar e o chestie mai complicata , implica port-uri virtuale si alte bazdaganii .
S-ar putea ca Windowsul sa trateze transparent portul serial, chiar daca trece printr-un usb si din punct de vedere al soft-ului sa nu se vada nici o diferenta. Iei de curiozitate un adaptor dasta si il conectezi la device-ul tau sa vedem daca merge? In fond un mouse sau o tastatura e vazuta identic indiferent daca e conectata prin usb sau mufa ei cu 5 pini.

Ca paranteza: nu am vazut cum functioneaza un astfel de sistem nici teoretic si nici in realitate. Motoarele se invart continuu iar din soft se fac reglaje (gen un motor sa mearga mai repede sau ma incet) in functie de cum e pozitionata steaua de referinta in imaginea venita de la camera? Adica de la soft vin in plus semnale de corectie a rotatiei motoarelor fata de miscarea constanta a acestora? Sau e altfel?


Apropo de ps - eu am tradus ca nu ai nici paralel nici serial :)
Laptopurile astea mai noi nu au nici serial nici paralel, doar usb si eventual firewire, hdmi. Insa mai au mufe de sunet ( :idea: ma gandeam ca ar fi cel mai simplu sa trimit anumite frecvente spre line-out si in functie de frecvente sa se controleze motoarele, dar tot la electronica ajung si nu am "chef" sa fac vreun device de felul asta ca nu reusesc).

 :idea:  :idea:  In mod ideal as avea nevoie de o placa ce poate controla relee (mai multe) si pentru fiecare releu sa pot zice din soft releu1.open() si releu1.close() (sau on/off, dupa gust). Asta inseamna ca placa sa stie de usb si sa aiba un api (modalitate de control din program c/c++/c#/vb). Nu am vazut pe la noi astfel de placi, pe afara insa sunt cateva. De restul (soft, achizitie imagini web, algoritm urmarire stea de referinta, etc, etc) ma ocup eu.