-----------------------------------
iulian m
02 Oct 2008 18:32


-----------------------------------
Bun, fizica mea e aproape inexistenta, asa ca remarcile mele s-ar putea sa fie "lovituri in aer/apa".

I. de unde stii ca nu exista fenomene caracterizate si de marimi infinite ?
aceasta este o intrebare dincolo de "hirtie"; ma refer la "observatii" "directe"; daca nu s-au identificat pina acum, nu inseamna ca ele nu exista. cit despre confirmarea experimentala a gn, prin definitie aceasta este imposibila, de acord. insa tot nu ai - nu tu neaparat, in general - un raspuns categoric la intrebarea mea. In cel mai rau caz, ea primeste raspunsul: nu vom sti niciodata, pentru ca ne este frica sa masuram direct. 

II. banuiesc ca, in cazurile metionate de tine, se pp ca marimile implicate sint masurabile, asa incit exista propensiunea pentru modificarea teoriei. sau exista diferite constringeri premergatoare care elimina aceste valori. 
In cazul aparitiei sing. grav., insusi fenomenul fizic - numai gravitatie, neimpiedicata de nimic altceva - "pare" sa faca imposibila alta varianta, care sa implice numai marimi finite. ce artificiu - modificare de model mat. - poti utiliza la o prabusire "infinita" ? 

Poate ca mai corect este sa introducem o marime "nedefinita" ?? inaccesibila masurarii ?