-----------------------------------
daniell
02 Oct 2008 23:04

jupiter
-----------------------------------
Salutari la toata lumea si sincere felicitari pentru forum, recunosc  sunt un pic dezamagit de faptul ca sunteti atat de putini aici, de faptul ca astronomia e privita de cei mai multi romani ca o pasiune ciudata si inaccesibila. Si eu, ca marea majoritate am fost atras inca din copilarie de cerul instelat, am trecut chiar prin faza lunetei cu lentila simpla de ochelari si distanta focala de vreo 2m...oculare "homemade" din diverse lentile...si apoi intr-un tarziu atat din lipsa posibilitatilor materiale cat si din lipsa unei oferte de produse astro pe piata romaneasca pasiunea s-a stins usor pana a ramas mai mult teoretica decat practica.
  Faptul ca in ultimii  ani au aparut si la noi cateva firme specializate m-a bucurat nespus nu atat pentru mine cat mai ales pentru cei "mici" care au acum posibilitatea sa isi dezvolte acest hoby. 
  Acum ca sa nu mai lungesc inutil vorba detin un refractor celestron 60/900 
 pe care l-am pus la treaba si am facut  ceva observatii saptamana trecuta, vreau insa sa va spun ca am ramas un pic surprins de prestatia micutului si acum vreo doua zile am scos telescopul impreuna cu calculatorul pe balcon, am conectat un webcam pe care l-am montat in locul ocularului, si dupa aproape o ora de cautari disperate am reusit in sfarsit sa trag un avi de vreo 200 de cadre
  :shock: 
 Am folosit apoi registax pentru staking, photoshop pentru restu si cam asta a iesit