-----------------------------------
Alex Gaina
15 Oct 2008 19:20

Orionide la 14.X.2008
-----------------------------------
Luna a trecut la Zenit la 24:55 (TLV),H=2 schioape si doua degete. De pe campul din vecinatatea casei vad cazind usor un meteor pe blocul de 9 etaje de vizavi de intrare.  Traiectorie verticala, foarte strălucitor, viteză mica, s-ar fi stins la vre-o 10 m deasupra casei.  Drumul luminos (obs vizual) ~150-200 m. Paznicul blocului de 5 etaje din vecinatatea celui mentionat anterior i-mi spune, ca pe la 12 (~24:00 TLV) a mai văzut unul si mai stralucitor, căzînd pe același bloc. Timp de inca o jumatate de ora am mai inregistrat un meteor rapid, cazind sub un unghi de 30 grade fata de orizontala, rapid,  deasupra vaii lacului Sculenca, L~40 grade. Miscare West - Est. 


Paznicul, m-a rugat sa-l cinstec cu un pahar de coniac, daca gasesc ceva pe acoperisul casei.  

Pacat, ca orasul acesta foieste de tineri atat ziua cat si noaptea, fara nici o ocupatie, unii cu purtari urate. Este periculos sa umbli noaptea pe afara in Chisinaul acesta democratic. Unul dintre acestia era gata sa omoare cainele paznicului.

 AFRICANI - nu democrati!  Am vrut sa zic, ca e rau cu comunistii, dar e mai rau cu africanii!