-----------------------------------
Mircea Pteancu
18 Oct 2008 22:04

Dispozitivul Howard pentru stabilizarea imaginii binoclului
-----------------------------------
Iata un dispozitiv creat de Kevin Howard ,dispozitiv destinat reducerii/eliminarii trepidatiilor binoclului tinut in mana.
http://www.kevhow.uklinux.net/index.html
Am dat linkul asa cum l-am gasit,vreau sa spun ca nu am testat personal dispozitivul.Pentru observatii specializate,cum ar fi observatiile telescopice la meteori,unde trebuie sa observi prin binoclu ,continuu, min. 30 min ,aceeasi zona a cerului ,pare a fi o buna solutie.De asemenea este complementar binoclului montat pe trepied oferind acces tocmai la acea zona a cerului in care bino pe trepied iti rupe gatul.Demontat, dispozitivul incape intr-un rucsac,deci ar putea fi util si domnilor de la bloc si care fac excursii astronomice. 
Nota: autorul Howard recomanda utilizarea unei paturi sau a unui burete de plaja impreuna cu dispozitivul.Daca in urma excursiilor destinate observatiilor cu asemenea dispozitive,si la care vor participa astronomi amatori de ambele sexe,deci daca se va remarca o crestere a populatiei astronomice,precizez ca nu imi asum nici o raspundere ,parintii trebuind sa-si adreseze intrebarile lui Kevin.
Mircea