-----------------------------------
zoth
09 Iun 2006 21:50


-----------------------------------
este foarte dificil pentru oricine, cred, sa intervina in acest punct al discutiei. s-a plecat initial de la big-bang si s-a ajuns la reconstruirea turnului babel, fiecare vorbeste pe limba lui dar nimeni nu intelege nimic.
va propun o convergenta a discutiilor pe subiectul topicului, cu mai putine contrari plecate din orgoliu, altfel nu vad ce s-ar putea obtine.
dragon, in mare parte ai dreptate in ce spui, multa lume poate fi derutata de o asemenea discutie, dar sa nu uitam in acelasi timp ca daca vrei sa intelegi un fenomen in general, trebuie sa citesti mult, si apoi inarmat cu multa rabdare si putere de concentrare sa incerci sa-ti definesti fenomenul respectiv, asadar acest subiect cel putin nu mi se pare deloc a fi un subiect de promenada.
cat priveste pe domnul Iacob, daca nu renuntati la limbajul strict matematic pe care il folositi riscati sa vorbiti mai mult singur.
personal ma infurii si in ziua de azi cand imi aduc aminte de neputinta mea de a intelege spatiile k dimensionale predate la cursurile de matematica, 100% abstract, 0% intuitiv.

revenind la subiect, am o intrebare in legatura cu big bang-ul.
se spune ca nu exista notiunea de "inainte de big bang" lucru ce ne duce cu gandul ca timpul este finit. cum se poate conjuga notiunea de timp finit pe un spatiu infinit?
cum poate fi definit conceptul spatiu-timp in aceasta conjunctura?