-----------------------------------
saiph
24 Oct 2008 21:56


-----------------------------------
Da, Zircon. Sau Zoth, pardon :D Imi placea mai mult cum suna vechiul nickname...
Sunt si membri AB pe forum. Chiar necesita traducere textul respectiv? :)

Nu as putea spune ca absolut tot continutul referitor la LP este 100% corect pe site-ul nostru, dar chiar ca informatiile prezentate sunt "fundamental gresite" nu mi-as fi inchipuit ;)) mai ales ca cei care intra pe site se presupune ca sunt interesati, chiar si intr-o infima masura, de astronomia de amatori si nu de altceva (astrologie, sau altceva "fundamental gresit").

Apreciem luarea de pozitie si intentia buna cu privire la modul in care dorim sa informam vizitatorii despre "beleaua" asta mare pe capul nostru (si nu numai...). Sper sa fie de bun augur si sa ne mobilizam ceva mai bine pentru accelerarea pasilor in cadrul etapelor proiectului aflat in derulare pe tema aceasta.

Daca vrem sa reusim ceva, sa sensibilizam pe cine trebuie, sa se miste rotitele din ce in ce mai "sus", va trebui sa punem cap la cap, intr-o forma coerenta, o propunere de reglementare in domeniul iluminatului stradal. Iluminat care la ora actuala inca foloseste o tehnologie defectuoasa nu numai de fabricare, dar si de montaj a lampilor. La asta mai adaugam si numarul excesiv de corpuri instalate si o masa de minti inguste care nu realizeaza dezavantajele enorme care ne costa, si "lupta" pare un pic de domeniul SF, cel putin la noi in tara...

Dar imi stresez tastele, va si plictisesc de pomana... Noi, cei pe aici, "cam" stim cu ce se mananca problema asta. E mai important sa reusim colaborarile necesare intre cluburile de astronomie din tara, dar si alte parteneriate. Asta pentru castigarea unei pozitii de pe care sa putem negocia cu cine trebuie aspectele esentiale, care ne vor permite atingerea obiectivului - acela de a reduce cantitatea de LP (chiar daca nu il mentionam ca fiind unul primordial, desi o lege in domeniu ne-ar bucura in primul rand pe noi... - si nu ma ref numai la AB /:) )

Cel putin inca cativa ani de acum in colo, discutia ramane deschisa, si orice propunere constructiva este binevenita. Da, am spus ani, pentru ca, sa fim realisti, o treaba de genul asta nu are cum sa iasa doar in cateva luni. Sunt cazuri in care s-au dus tratative continue ani in sir. Mentalitatea poate fi uneori mai dura ca un otel rapid... 

AB chiar isi doreste colaborarea cu cat mai multe persoane, cluburi si organizatii interesate de cele scrise mai sus. Pentru mai multe detalii va asteptam fie la Observatorul Urseanu din Bucuresti, fie pe e-mail, eventual chiar pt stabilirea unor acorduri de colaborare. ;)


Cer senin si fara poluare luminoasa!