-----------------------------------
iulian m
26 Oct 2008 14:21


-----------------------------------
Corect, sint absolvent de politehnica. Insa fara sa fiu ff bun la matematica, eram suficient de bun - 8,9,10 - sa ma descurc cu matematica aferenta - si la admitere, si dupa. Si pot sa invat; de aceea am intrebat. Am ceva tratari de GR acasa: Paul Sterian-1978, o electrodinamica si TR(R si G)( a lui Vasiu, cred) - si care discuta solutia Schw.-, o geometrie (nu un curs) de Vranceanu - 1968. Am vazut nivelul. Berkley - am seria - este accesibil. Ma gindeam daca exista o carte considerata a fi cea mai buna/completa  - in Rom. Accesibilitatea nefiind proritara - daca exista, atunci este ok. Ma intereseaza o explicatie completa prezentata in mod neriguros(utopica varianta), aveti dreptate . Dar daca si explicativul si rigoarea apar in aceeasi lucrare - in cazul in care este singura varianta disponibila-, atunci nu am probleme sa depun un efort in plus.
Va multumesc pentru orice sugestie.

De aemenea ma intereseaza tratarea colapsului gravitational- desi cred ca sint putine sanse. Varianta online a cartii lui Frolov - Black Holes Physics - este o previzualizare limitata. Ca si Landau - editiile ulterioare lui 1960.