-----------------------------------
KLK
29 Oct 2008 12:15


-----------------------------------
Binoclul e ok, m-am uitat mult printr-un astfel de bino,  imaginea e deosebita, fara nici o aberatie (fata de cel de 100 mm). Poate ce mai buna imagine vazuta de mine printr-un binoclu (sigur ca sunt si scule de superfirma cu mult-mult mai scumpe dar nu m-am uitat prin ele). Depaseste pe cel de 15x70 (logic). Se poate tine cu usurinta in mana ziua ptr vizual, dar seara ii trebuie trepied. Doar capacele de la obiective ma enervau ca tot picau prin geanta, se pot fixa sa stea dar era imprumutat si nu mi-am bagat nasul. Daca ii gasesti un trepied bun e in regula. Am incercat pe unul foto chinezesc dar tremura. Intereseaza-te de unul bun, bun in urma probei. Varianta alt-az plus adaptor foto-bino e cea mai recomandata dar costa cam 5 mil(daca te incadrezi i-a si montura az3  ca ramane in casa, o poti folosi mai tarziu si cu alte lunete sau telescoape, tine cam 5 kg) http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=AZ3
  Sa nu uit; are adaptorul ptr trepied de la bino un surb  care prin rotirea binoclului se mai slabea, sa fi atent sa-l verifici ca te poti trezi cu el pe jos. Cam atat imi amintesc, eu zic ca e decent ca binoclu fata de 25x100 care e monstruos ca un Hammer pe o strada dintr-un oras medieval circulata de biciclisti.