-----------------------------------
Ktulu
30 Oct 2008 15:54

Hmm... Oare mai citeste careva?
-----------------------------------
Cu speranța că o să primiți vreun E-Mail despre faptul că a scris cineva de curând pe topicul ăsta...

Forever_Man... Toate bune și frumoase... Atacă și teoria big bangului... Nu prea vrea, de fapt, să facă asta... O.K.!
Însă mă opresc asupra P.S.ului: "Chiar în toate direcțiile s-a putut observa până la 13 miliarde de ani?"
Acum, că or fi 13, că or fi 14,7... În principal rămâne acel "în toate direcțiile". Pentru că am căutat, simplu, cu ajutorul Google Earth, și Abell 1689, și Abell 2218 și 2125! Sunt relativ opuse!
Nu știu exact cum sună teoria B.B., dar, în principiu, cred că se referă la o explozie de materie. Și, oricum, nu prea cred eu că toți aștrii s-au așezat în minutul următor exact acolo unde îi vedem acum, nu? :)) Și cred că nici în milionul următor de ani! Wtf?!
Lucru ciudat, în acest caz: Dacă folosim antica metodă "cu degetul" (ca pe vremea lui da Vinci), pe care-l plimbăm pe bolta cerească și îl interpunem de la o stea la alta, atunci ne vom imagina, așa cum trebuie, că acea distanță de un deget face, practic, 1 mil. ani-lumină, sau 2, sau 10!
Ei bine, ce vom crede, când vom vedea că se pot observa roiuri de stele în expansiune și pe cerul României, dar și pe cel al Australiei? Pentru că, dacă acel deget pe cer înseamnă 1 mil. ani-lumină, atunci observații diametral opuse pe cer înseamnă miliarde de eoni-lumină.

De aceea probabil că sună ca și cum eu aș "ataca" teoria B.B. :(

Mulțumesc!