-----------------------------------
Mircea Pteancu
30 Oct 2008 22:00

Astronomie versus Astrologie
-----------------------------------
Pentru colegii de forum,intrati oarecum in hibernare ,am o intrebare: este un pacat capital daca cineva ne confunda cu astrologii ?....Ati terminat cu fluieraturile?....Mai astept....Deci:Tycho Brahe,Kepler au fost si astrologi iar Camille Flammarion s-a ocupat cu teozofia,cu spiritismul.Cand ii citam ca oameni de stiinta de fapt luam doar ce ne convine,ei au fost mai mult de atat.
Nu este cazul meu,intreb si eu,facand pe ''avocatul diavolului'':daca cineva va declara ca este interesat si de Astronomie si ,vai, si de Astrologie, va fi exclus de pe forum?
Nu ca mi-e dor sa citesc pe forum tampeniile alea de horoscoape dar peste doua luni va fi Craciun si in clipa asta ma simt invadat de un spirit de toleranta.
Acuma intreb serios:ce loc ocupa,cum este privita Astronomia in ''New Age''?As prefera raspunsuri documentate,nu opinii strict personale,desi nici acelea nu sunt de lepadat.
Edgar Cayce a spus ca fiecare dintre noi a trecut ,sau va trece,prin salasurile planetare;ca steaua Arcturus este centrul acestei parti a Universului;ca influentele astrologice exista fara a fi determinante.Asadar daca el a avut dreptate in alte mii de privinte,poate ca are dreptate si in aceasta privinta.Si atunci?
Mircea,fost acum cateva mii de ani Pershiamon, preot al lui Horus, in templul Horoz-ezd impreuna cu sotia  Risha,prima preoteasa,stapana sacrificiilor (fragmente din viziuni spontane pe care le-am avut la doua zile  dupa ce am petrecut o ora in compania unui clarvazator.Am vazut templul,intrarea principala,am stiut numele locului unde sa afla acel templu,am stiut numele neamului din care am facut parte si numele neamului din care a provenit Risha,pe care de altfel  am reintalnit-o acum ,in aceasta viata.Multe amanunte ,atunci,in miezul noptii ,cand am avut  viziunile,foarte vii,nu le-am notat si care apoi,in stare de veghe s-au sters in cea mai mare parte.A ramas doar sentimentul puternic al unei autenticitati pe care nu mai poate nimeni sa mi-l stearga din suflet).Sau sa presupunem ca vorbim doar despre un scenariu de peplum.