-----------------------------------
TRAIAN
11 Noi 2008 20:42


-----------------------------------
Bine d-le Dragan am inteles ca nu sunt in pericol sa fiu exclus de pe forum. Atunci o sa continui cu fantaticele idei despre gravitatia indusa artificial.
Am incercat sa vorbim despre ce unii dintre noi stiu si altii nu, si totiul devine un fel de lectie permanenta. Nu e rau dar vreu sa facem loc si la idei cu totul socante care insa nu sunt neaparat atat de SF.
Iacob
A levita insemna a pluti in aer fara sustinere sau propultie, in ciuda gravitatiei.
Eu n-am vazut un om levitand si cred ca prea putini oameni se pot lauda cu asa ceva.

Acum despre gravitatie
Starea de imponderabilitate este cunoscuta din relatarile despre expeditiile cosmice.
In stare de imponderabilitate, in interiorul navei, exista campuri gravitationale de la pamanta, luna, soare si mai exista si camp inertial de la rotatia pe orbita in jurul pamantului. Toate aceste campuri se anuleaza reciproc (asta e conditia de stabilitate pe orbita)
Daca luam numai cazul in care avem doar atractia pamantului si forta centrifuga de pe orbita avem deja un caz de compunere a doua campuri aparent diferiet garvitational si inertial.
Campul gravitational cunoscut de noi este cel generat de orice masa. Este un camp gravitational static.
Campul inertial este foarte vag definit. Este o zona din spatiu unde sunt prezente forte, aparent fara cauze ce actioneaza asupra componentelor sistemului.
De exemplu cand pui brusc frana cu masina un obiect de pe bord sare prusc in parbriz.
Aflat in sistemul legat de masina, constati ca acel obiect s-a miscat fara ca cineva sa actioneze asupra lui. Trebuie atunci sa admitem ca au existat niste forte care actioneaza in anumite conditii si aceste conditii sunt accelerarea sistemului (sau franarea, sau curbarea traiectoriei)
Principiul inertiei din dinamica spune ca un corp tinde sa isi pastreze starea de inertie, si daca incercam sa-l scoatem din acea stare asupra lui va actiona o forta de inertie. Campul acestor forte se numeste campul de inertie.
Sa facem o paralela cu campul magnetic.
Lasand la o parte magnetii naturali permanenti 

(Blakut-a sintetiza un magnet ar insemna a construi atomi cu proprietati magnetice sau molecule care in cantitate mare ar forma un magnet macroscopic, a compacta pulberi de metale magnetice sau magnetizabile nu inseamna a sintetiza magnetul ca sursa de camp magnetic)

Campul magnetic nu are sarcina asa cum c. electric are sarcina electrica.
Sursa de camp magnetic (indus artificial) este curentul electric sau miscarea sau modificarea sarcinilor electrice .
Cand se deplaseaza o sarcina , in jurul ei apre un camp magnetic.
Pe de alta parte, campul magnetic actioneaza asupra sarcinilor electrice cu o anumita forta, nu de atractie si nici de respigere ci de rotire.

Ce camp ar putea actiona asupra unui corp cu masa m dar sa nu il atraga sau respinga ci sa il devieze in lateral de la miscarea initiala?

Sau ce camp ar putea actiona asupra unui corp aflat in miscare cu o anumita inertie dar nu sa il atraga sau respinga ci sa-l devieze lateral?

Intr-un sistem avem un camp inertial permanent numai daca acest sitem are o miscare accelerata permanent. Asta nu poate fi o accelerare liniara ci una circulara.
In miscarea circulara fiecare punct al sistemului este permanent accelerat cu acceleratia centripeta. Asupra fiecarui punct din acest sistem va actiona permanent o forta centrifuga de inertia (care se opune ramanerii pe cerc vrand sa se rupa sa continuie liniar)
Acesta este un camp inertial.
Fiecare punct material de pe Pamant este supus permanent unui camp inertial (centrifugal) si unui camp gravitational.
Ma opresc aici ca am exagerat cu lungimea posterului.