-----------------------------------
HoO_Germany
17 Iun 2006 13:01


-----------------------------------
salut,

iar vrei sa sperii lumea cu "monstruletzi mecanici"?
banuiesc ca ii construiesti mai mult ca sa poti monta pe ei instrumente mai mari si mai grele dar si pentru ca iti place sa fie facute de mana ta.
e bine ca ai dotarea materiala care este necesara pentru asa operatii.
vreau sa te intreb daca in afara de asta monturile pe care le concepi ating si precizii mai mari decat cele ce se gasesc gata facute.

...m-ai prins  8)  :) eu speriu lumea cu placere  :D .
Exact, constructia este ca sa pot pune telescopi mari pe ea. Materialii care am necesar, le gasesc la noi in firma, sau cascada care este in constructie, este de la un prieten, si noi doi facem aceste construcite. El a facut-o deja gata si montura lui este deja in Namibia. Noi ne am grabit sa o construim al lui ca prima, ca sa poate loa in Africa. Din cauza asta, am lasat-o pe a mea mai inapoi, dar acum am tim sa construesc la ea mai departe. 
Daca eu construesc atit material si atite ore si zile la o montura, iti dau scris, ca precizia este foarte mare, si as putea zice, ca monturile mele pot tine (daca le as pune acele motoare ca altele monturi care se pot cumpara) foarte bine. Montura care am aratat-o (mai mica) este fotografic foarte buna, dar concept-ul care am avut in anul 1996 si elementele care se puteau cumpara in acel timp erau prea scump, ca sa ma gindesc sa le o pun de ex. GOTO. Dar as putea sa fac un concept de motoare noi, si cu putin "reparatura" ar fii gata o montura actuala.
Si montura actuala gra care o fac, am construit-o altfel, am pus deja stepper-motori cu encoder la ea, si cu asta as putea pune o handbox care da GOTO.

Robert