-----------------------------------
Mircea Pteancu
26 Noi 2008 01:25


-----------------------------------
La Colegiul ''Moise Nicoara'' din Arad se ocupa de instrumente profesorul Branco Arsenov.Face sedinte de observatii cu elevii,mai ales pentru observarea fenomenelor deosebite gen eclipse sau pasajul lui Venus,dar nu numai.Cel mai des folosit instrument este Dobsonianul de 8 inch.De asemenea fac si astrofoto,Csillag Attila a participat la unele din aceste observatii vizuale sau astrofoto,eu nu din cauza timp liber kix.Unele telescoape ,de ex. ETX 90MM ,fac turul prin oras, mai ales pe la profesorii interesati, incat ,iata de atatia ani ,mie inca nu mi-a venit randul.Mai stiu ca si Dobsonianul de 8 inch este uneori imprumutat la alte scoli.
De asemenea profesorul Arsenov colaboreaza cu Astroclubul,elevi de ai sai au participat la actiunile noastre.
Eu fiind mai mult plecat,nu sunt la curent cu toate detaliile.La Arad telescoapele sunt folosite,fara-ndoiala e loc de mai bine,de restul patriei ...
Ce ai vrut sa spui Dorule,tot n-am inteles.
Sper ca nu zici ca sunt prea multe telescoape in Romania!?
Pe situl IAY2009  se vorbeste de ''telescope amnisty'',despre ce o fi vorba?Raspund tot eu:inseamna ca in lume,(se stie din cifrele de vanzari comparate cu rapoartele de observatii),sunt muuuuult mai multe telescoape nefolosite decat in tara mioritei.Chiar si acolo unde Astronomia e inca obiect de studiu.
Mircea