-----------------------------------
Mircea Pteancu
26 Noi 2008 21:17


-----------------------------------
Asistam,mai bine zis suntem parte a unui proces de atomizare,hobby-ul nostru nu face exceptie.Mii de situri de Astronomie,o avalansa de informatii,marea majoritate semi-anonime.Va rog sa verificati chiar aici pe aceasta lista,atunci cand se citeaza o informatie,cel mult se mentioneaza sursa,autorul sau autorii sunt neglijati.Sunt unul dintre putinii care atunci cand foloseste o informatie il si numeste pe cel care a creat-o si deobicei ii si multumesc.Obiceiuri de moda veche,eu am participat inca la adevarate sesiuni de comunicari stiintifice si tehnice.In rest noapte adanca.Aceasta atomizare inseamna diseminarea informatiei pana la bagatelizare iar la nivel instrumental inseamna ca trebuie sa fie cat mai multe telescoape direct in mana celor interesati.Unii vor folosi instrumentele pentru observatii astronomice,pasiunea lor astronomica devenind una autentica.Interesul celorlalti nu are mai mare valoare ca interesul pasager acordat unui joc electronic.

Totusi,nu inteleg.Am indicat o posibila sursa de lunete gratis sau foarte ieftine.De ce trebuie eu sa  dau raspunsuri pentru ce fac sau nu fac niste persoane cu care nu am nimic in comun doar pentru ca acele persoane au primit in custodie niste telescoape ?Acele instrumente au fost donate de catre Fundatia Soros.Din partea mea acele telescoape n-au decat sa sfarseasca sub senila tancului,nu-mi pasa nici negru sub unghie.Am inaintat doua aplicatii catre numita fundatie ,in numele astroclubului.Si in care am solicitat nu un camion de telescoape ci doar un set complet de oculare ,de pilda.Am fost nu refuzati,un refuz este comunicat ,ci am fost ignorati ,tacere si indiferenta totala.Dar vad ca si-au gasit ''oamenii de incredere'',bravo tuturor!Singura exceptie este profesorul Branco Arsenov din Arad.In rest lucrul comun dintre mine,Fundatia Soros si rasfatatii lor este faptul ca ne uscam camasile la acelasi soare.Mircea