-----------------------------------
tatuci
07 Ian 2009 16:34

sfat achititie telescop pt un pasionat de fotografie
-----------------------------------
Salut!

Am vazut pe forum strigate de ajutor din partea multor incepatori speriati de multitudinea de termeni si diversitatea coplesitoare de instrumente si ...ma alatur lor.

fiecare om este diferit, de aici si nevoile fiecaruia sunt diferite cand se gandeste sa faca primul pas in acest domeniu.

Dorinta de a face acest prim pas, in cazul meu, este legata de pasiunea pentru fotografie, pasiune ce dureaza de ceva ani si a depasit limitele unui simplu hobby.

In urma documentarii prin haosul internet-ului pentru a imi face o idee generala am ales sa incep cu un telescop de nivel mediu (investitie initiala de 1500-2000 lei) pentru observatii planetare.

An vazut ca astrofotografia este destul de costisitoare si vine cand deja te prinde microbul si nu am pretentia ca pentru 2000 de lei sa inluda si aceasta facilitate.

Va rog sa imi recomandati cateva produse care se potrivesc nevoilor mele (pretul poate creste usor, chiar daca voi avea un echipament pt incepatori imi place sa fie de calitate)

Sper sa nu ma fi facut de ras de la inceput prin lipsa cunostintelor :), multumesc anticipat pentru raspunsuri.