-----------------------------------
valy
08 Ian 2009 17:31


-----------------------------------
Prima si probabil cea mai importanta este montura. Tre' sa fie solida si sa nu aibe joc, adica sa fie facuta cu simt de raspundere. De ex. eu am un EQ5 si pot sa-ti zic ca e ok ca stabilitate a trepiedului dar montura in sine (cea care se misca, rotite) nu este foarte precisa, mai are ceva jocuri, incarcata cu un newton 200/1000 destul de greu se misca putin in hopuri. N-am desfacut-o sa vad ce are inauntru, poate se mai poate strange, poate nu are rulmenti, nu stiu ce sa zic, n-am vazut designul. La acest capitol ceva lucratura serioasa ar fi recomandat (adica nu ceva chinezesc facut instil chinezesc ). Mentionez ca si chinezii pot lucra bine. 

Ar mai fi o luneta pt guiding. In acest caz nu trebuie ceva de calitate nemaipomenita ci ceva cu focala mai mare decat telescopul prin care faci poza. In plus un webcam pt ea si motorizare pt montura plus posibilitate de control din calculator/laptop.

Adaptor pt aparat.

Si ultimul dar nu cele din urma ar fi telescopul prin care faci poze. Ideal ar fi un refractor APO dar costa. Un compromis ar fi un APO mai mic 60/80 diametrul lentilei, sau un ED macar tot pe acolo ca dimensiune. Sau poti incerca cu un obiectiv foto mai bun si mai lung decat 200mm, eventual unul fix, in ideea ca il folosesti si la altceva decat astro. Dar aici pe Nikon preturile sunt destul de mari. Poti incerca third party...

Asta ar fi o varianta de arhitectura. Mai sunt si altele...