-----------------------------------
neox
15 Ian 2009 00:56


-----------------------------------
Iti sugerez sa citesti cateva review-uri de la utilizatori de pe Excelsis. Uite linku http://www.excelsis.com/1.0/section.php?sectionid=22

Am inteles ca si GSO face plossl-uri bune chiar foarte apreciate s-ar parea. Eu nu te sfatuiesc sa cumperi un set intreg chiar daca pare ca e mai ieftin. Fa-ti mai bine un set bucata cu bucata in functie de ce instrument ai si dupa ce citesti cat mai multe review-uri de la utilizatori. Nu e nici o rusine de zis dar pe piata second-hand ( din strainatate) poti gasi adevarate bijuterii la preturi mult mai bune. Fi cu ochii pe Meade japoneze sau TV-uri. Nu am experienta cu Plossl-uri Celestron dar dupa cate vad sunt medii ca si calitate, nu prea sar in ochi  :D , in afare de cazul cand sunt Celestron Ultima care-s mult mai scumpe. Decat sa iei un set intreg care sa dezamageasca mai bine ia 2-3 oculare mai scumpe dar care le ai o viata. Ca regula, la o anumita clasa de oculare data, un ocular bun va arata ce poate cu adevarat telescopul pana la limita teoretica pe cand un ocular mediocru face ca si instrumentul oricare ar fi el sa fie mediocru.