-----------------------------------
mafalda
31 Ian 2009 08:53

Re: Ce este cāmpul?
-----------------------------------
Citat Dl Stanescu:
Domnilor fizicieni 
Totul va putea fi inteles cand vom sti ce este campul 
 
....................................................................
Bun subiectul, dar trebuia formulat obligatoriu la singular.
La plural ar fi o catastrofa pentru umanitate.
Dar daca ar veni chiar Creatorul si ne-ar spune :
Campul este Haosul, AEtherul, tzarana, apa, aerul, lumina din care creste totul. Si-n care se duce apoi totul.
Desigur nu l-am crede cu totii.
Urmatoarea intrebare: -Dar cum arata campul ?
Campul poate apare si dispare asa din nimic, in nimic, este SfantulDuh ?
Sa ne inchipuim o placa metalica incarcata electric, pozitiv de ex.. Are, face camp. Apoi inca o placa la fel incarcata, dar mai departata. Face la fel camp in spatiul ei inconjurator.
Si acum surpriza, sa apropiem placile conductoare. Campul dintre ele dispare treptat pana la zero, (asa se afirma oficial), se manifesta numai la exterior. Deoarece sarcinile electrice de acelasi fel au migrat spre exterior, se resping, asa se spune oficial.. Dar nu e de fapt deloc asa, sarcinile sunt tot acolo, viteza de deplasare a electronilor liberi in grup prin metale este extrem de mica, (sub 1 m/ora, iar vit.termica cca 2000 km/s, este numai locala), habar n-au de chestia asta fizicienii Romaniei in proportie de 99,99%.. (la/spre 0 grade K ar trebui sa inceteze total miscarea electronilor liberi, dar tocmai acolo unele metale fac supra/super/conductibilitate, electronii liberi capatand adevarate viteze cosmice, si asta culmea, in conditiile in care nu exista nici un camp electric accelerator, nici o tensiune dela nici o sursa)..
Dar oare sarcinile nu fac camp in toate directiile, deci si spre interiorul corpurilor conductoare (sau neconductoare) care le poarta, cu care au ramas insarcinate ?  La fel, acelasi 99,99% in sondaje au zis : nu mai stiu sigur nimic..Raspuns corect; nici eu nu stiu...
Oare nu avem un fel de camp gravific si-n centrul Pamantului, dar neinteles ?
Gata, am batut destul campii.