-----------------------------------
Alin Gheorghiu
10 Feb 2009 09:29

Propunere locatie pentru observare astronomica
-----------------------------------
Salutare tuturor!

Mi-am descoperit o noua preocupare, ca pasiune mi-e teama sa-i spun inca...aceea de a obesrva cerul printr-un instrument dedicat.

Inca citesc posturile voastre....pentru un incepator, e multa informatie....si fara pic de practica, e greu. 

Greu e sa ma si decid ce instrument sa iau. Toti recomanda pt. inceput binoclul. Eventual 15-70. Sau telescop de calitate, pt. ca il folosesti mai mult timp si vrei sa vezi bine. Si montura alt-azimutala pt. inceput....

Ce as vrea eu sa va propun. Pe forum la:http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=2516   

am vazut ca niste domni au fost chiar in zona unde eu detin  o vila de vacanta. 

Mai multe informatii puteti vedea la: www.vilaiuliaalexia.blogspot.com

Intr-adevar, cerul este unic acolo. Imi place sa ma uit in fiecare seara, atunci cand sunt liber si pot veni, la cer. E fascinant. 

Daca cineva e interesat, am putea organiza niste intalniri. Plasam cartierul general la vila si apoi daca locatia nu e buna, putem merge oriunde in zona.

Bugetul meu pentru un telescop/luneta ar fi de 15-20 mil. Pentru inceput

Din cate am vazut, lunetele nu sunt asa pretentioase, nu trebuiesc sa fie colimate. La transferul termic stau mai bine...dar eu sunt tentat de un Mak.

Voi ce parere aveti? Ce s-ar potrivi mai bine? Stiu ca o sa spuneti Dobson...