-----------------------------------
Catalin Paduraru
02 Iul 2006 14:51


-----------------------------------
Imi place entuziasmul tau.  Dar prima data sa faci o oglinda sferica. Am citit ca tatal tau e meserias. De ce nu facetii o masina de slefuit oglinzii? Un  simplu ax vertical antrenat de un motor de mica putere (150 - 200 W) care se roteste de 50- 100 ori pe minut. 
Cer senin.

Da, as putea sa fac multe lucruri dar vreau sa prima oglinda sa o fac manual si numai sferica. Am planuri si idei de facut masini de slefuit, ideea este ca nu stiu ce model sa aleg. Adica ca "tool" se pot folosi: alt disc de sticla, un disc facut deja din granulatia necesara etapei si altele sunt facute acasa prin diferite metode. Si asta ar fi o problema in alegerea tipului de masina. Alta problema este ca nu sunt instructiuni pentru asa ceva, pe cand daca o freci manual mai scrie printr-o carte cate ceva.
Ca idee, vreau sa stapanesc bine controlul defectelor aparuta la slefuire, si dupa, controlul calitatilor optice a oglinzii. Metoda de slefuire nu este o prioritate acum. 
Sincer am vazut pe internet un tip care isi degrosa oglinda cu un flex :) si o finisa manual. 
Numai bine!