-----------------------------------
komodo
14 Feb 2009 12:59

Chinuri de incepator
-----------------------------------
Salutare tuturor.

Pasionat de mic de astronomie si tot ce inseamna cosmos, abia acum am reusit sa imi cumpar un telescop. In ideea ca, mai intai ar trebui sa invat "cerul" mi-am cumparat un SkyWatcher 8'' Dobsonian.

Totusi as incerca si 2-3 fotografii cu el. Am si un Canon 400D, numai bun pentru astrofotografie. Stiu ca telescoapele cu montura Dobson nu sunt prea potrivite pentru astrofotografie dar macar Luna si 2-3 planete poate tot reusesc (pana nu am sa ma mai pot abtine si am sa iau un Schimdt Cassegrain).

Ok... mi-am comandat T ring si T2 adaptor. Si uite asa a inceput frustrarea.
AM impresia ca imi scapa ceva... Daca detasez obiectivul aparatului, si montez inelul T si adaptorul, iar apoi conectez camera la telescop in locul ocularului, tot ce obtin e o frumoasa oglinda primara luminata (imagine atasata - incercare de a fotografia Venus).

Ma gandesc ca ar trebui sa conectez un ocular la acel adaptor... dar ocularele ce le-am primit odata cu telescopul nu se pot infileta pe acel adaptor T.

Daca las obiectivul camerei si ocularul in telescop (fotografie afocala?) e foarte dificil sa fac o foto deoarece ocularele standard ce le am au un foarte mic eye relief. Ca sa nu mai zic ca e greu cu focalizarea. Deci as prefera prima varianta.

Ca sa nu mai zic ca am cumparat si un Besser PC Ocular, am indreptat telescopul spre Venus, dar mai mult de un ecran negru nu am vazut (poate am nimerit cu telescopul langa Venus, si de asta...)

Cine ma scoate si pe mine din intuneric ? :)
Multam! 

PS:Scuze pentru postarea kilometrica.