-----------------------------------
zoth
14 Feb 2009 21:35


-----------------------------------
Da. Constructia stelei artificiale e mai dificila decat se pare la prima vedere :(

Doru, daca imi dai voie, as reformula afirmatia de mai sus in felul urmator:
"Constructia stelei artificiale e mai dificila decat pare la prima vedere daca nu adaugam si un strop de imaginatie"

Constructia unei stele artificiale nu necesita o gaura circulara foarte mica ci imaginea unei gauri circulare foarte mici.
Orice gaura circulara poate fi asimilata cu o apertura si implicit cu imaginea ei "pupila".
Orice pupila poate fi marita sau micsorata pe cale optica.

Afirmatiile de mai sus duc la posibilitatea realizarii unei stele artificiale plecand de la o gaura obtinuta cu un spiral obisnuit care apoi este micsorata corespunzator pe cale optica.

Exemplu: imaginea unei gauri de 0.8 mm realizata cu un spiral obisnuit, situata sa spunem la o distanta de 20 cm de planul focal al unui ocular de 10 mm va da la iesirea acestuia imaginea unei gauri de 0.04 mm.
O astfel de stea am realizat inainte de finele anului trecut cu rezultate bune.
Dupa ce am terminat aceasta constructie am citit ca rezultate mai bune dau obiectivele de microscop. Asta e... Si uite asa am ajuns sa reinventam mersul pe jos dar macar am rezolvat problema   :D