-----------------------------------
moni
17 Feb 2009 18:20


-----------------------------------
Ai incercat sa returnezi la magazin lentila barlow pentru alta? Si accesoriile au garantie, 1 an din cate stiam eu. Eu zic sa stai calm(a), zgarietura pe care ai vazut-o tu nu e ceva anormal, nu inseamna ca a fost "folosita", multe oculare/lentile barlow vin cu mici zgarieturi pe tubul cromat direct din fabrica. Iar faptul ca imaginea nu e buna s-ar putea sa se datoreze intr-adevar lentilei barlow sau colimarii telescopului tau. Mai sunt si produse defecte mai ale la produsele de serie mare cum e lentila ta barlow, inclusiv in acest domeniu. Oricum, contacteaza firma si vezi daca ti-o schimba, s-ar putea sa ai surprize si oamenii sa fie mai seriosi decat crezi tu.

Anul trecut am lucrat la o firma de astronomie cateva luni in vacanta si am vazut cum vin instrumentele de la fabrica. Zgarieturile pe tuburile cromate de la oculare sunt "normale", mai exista inclusiv la modelele mai scumpe. Insa atata timp cat nu afecteaza functionarea aceste mici zgarieturi nu sunt defecte, doar mici probleme estetice cel mult care in optica de serie mare sunt acceptate ca normale. Daca vrei ceva exceptional, atat estetic, cat si functional pregateste-te sa scoti bani mai multi. In optica cat dai atata face.