-----------------------------------
Tavi F.
22 Feb 2009 10:21


-----------------------------------
Cite lucruri nu as mai fi facut eu daca "stiam" ca nu se pot face (nu are rost sa le mai enumar). Numai ca atunci nu aveam net, forumuri romanesti, ca sa aflu de imposibilitatea (practica) a realizarii lor.

*Revenind la montura, se poate face o astfel de constructie care sa-si indeplineasca perfect functiile (sa fie suficient de "teapana", miscarea sa se execute lin si fara jocuri pe ambele axe), chiar si fara CNC-uri sau alte masini de prelucrare prin aschiere (e adevarat ca montura mea am facut-o "fara sa-mi treaca prin cap sa o fac"  :lol:  )

Ramine sistemul de orologerie. Varianta pe care trebuie sa o vizeze amatorii (mai putin instariti, fara relatii si posibilitati multiple) este cea care foloseste cupla elicoidala (surub piuluita), nu angrenajele melcate. Urmeaza, cautarea solutiilor cele mai bune de reducere a jocurilor (cu posibilitati de reglare) si a frecarilor, rapoarte de transmitere&#8230;etc.
Daca chiar dorim angranaje, a dat dl Robert un link de unde a achizitionat dinsul ceva roti dintate (probabil mai exista si alte resurse).
Fara suparare, nu cred ca face cineva proiecte exacte, si sa le ofere pe net&#8230; asa mura'n gura. Lucrurile trebuiesc luate pas cu pas.    

**La generarea curburii prin "flexul" pendular m-am gindit si eu. Doar ca am in vedere folosirea unui alt motor + reductor, cu aparatoare contra stropirii (la unghiurile mari) pe partea mobila, cit si in afara suportului rotativ al oglinzii (pt. unghiurile mici). Totul desfasurindu-se la umed.

OFF TOPIC:
De glumit, cred ca se mai poate si glumi, dar nu pe seama altei persoane (mai ales vreunui incepator, care poate nu prea are habar, dar e bine intentionat).
Totusi e de preferat o anumita retinere, altfel se ajunge la fara numar, fara numar  :lol: , dar si fara continut  :( 

Domnilor, sintem la SELF MADE, ar fi buna incurajarea, sustinerea diferitor actiuni, exprimarea unor solutii tehnice, lucruri concrete aplicabile. 
Pe la straini, cind cineva vrea sa faca ceva (sau s-a apucat de ceva) i se aduc idei/pareri concrete si aplicabile, se lasa mai moale cu celelalte considerente asupra dificultatii/imposibilitatii de realizare. (cit si cu vorba "mai vedem noi...")

Prin facultatile tehnice ti se imbicseste creierul cu tot felul de notiuni teoretice fara vreo aplicabilitate practica. Cind vine vorba de a face ceva practic, urmeaza "aducerea asta cu picioarele pe pamint", materializata prin inducerea ideii de a nu mai face nimic. Lucrurile nu trebuiesc tratate superficial, insa alta poveste. Imi "plac" atitudinile astea ale romanasilor. Sintem o natie a extremelor, la polul opus- constitutia manelistica.

Nu am nimic cu domnul moderator al acestei sectiuni practice, dar ma ia cu dureri de cap  cind citesc evaluarile/caracterizarile acestuia, in topicul de la Diverse.
Nu e nimic rau. ASTA VREM, ASTA AVEM!

*Pt. moderatorii (imputerniciti): Daca tot nu ati facurt o sectionare a topicului (la momentul potrivit), macar o redenumire care ca includa monturile, poate faceti (o modesta sugestie).