-----------------------------------
Laurentiu
25 Feb 2009 13:05


-----------------------------------
Salutare! Iti inteleg dezamagirea. Eu inainte sa-mi iau talescopul un 150/750 m-am uitat pe net sa inteleg ce voi putea vedea cu. Internetul e plin cu mesaje de genul "incepatorii vor fi profund dezamagiti" datorita pozelor care apar pe net sau in revista si care nu reprezinta ceea ce poate vedea ochiul uman in realitate
Prin telescopul meu nebuloasa din orion se vede la fel, un nor alb in jurul unui punct luminos. In culori asa ca in fotografii nu vei vedea niciodata prin observatii vizuale. Eventual vei vedea ceata aceea mai luminoasa, cu un telescop cu o oglinda de diametrul mai mare. O oglinda mai mare aduna mai multa lumina. Iar pentru astrofoto iti trebuiesc multi multi euro.
Pentru inceput poti ramane placut surprins de modul in care se vede venus in aceasta perioada sau daca poti incearca sa te uiti si la cometa Lulin ce se poate vedea dupa ora 3. Numai bine

Cer senin!

Nu inteleg de ce nu poti vedea mai multe detalii cu telescopul tau de 15 mm. 

Pana si printr-o luneta de 60 mm tot se poate vedea mai mult decat un nor alb si o stea !

Asa ca si prin cel de 130 mm al lui Emil trebuie sa se poata.

Baieti, colimati-va si voi telescoapele  :D 

In al 2-lea rand, trebuie sa fiti siguri ca ati pus telescopul pe nebulasa  :lol: