-----------------------------------
dragos.n
01 Mar 2009 23:51

APEL
-----------------------------------
Din pacate, criza mondiala a inceput sa se simta si pe piata instrumentelor astronomice. 

Astfel, la 31 decembrie 2008, firma opticianului francez Jean Marc Lecleire (nu stiu daca am scris corect numele) si-a incetat activitatea, iar articolele scrise de el mai pot fi gasite doar pe site-ul astrosurf.

Saptamana trecuta, firma Ritz Camera, care detine cea mai mare retea de distributie de aparatura foto si astro din USA, a anuntat intrarea in faliment.

Daca aceste lucruri se intampla la acest nivel, este de asteptat ca o serie de site-uri de astronomie, in special ale astronomilor independenti sa aiba aceiasi soarta. 

De aceea fac un apel catre toti cei care stiu si au in posibilitatea, sa copieze cat mai mult din continutul acestor site-uri, in special ale celor care au scheme de constructie de telescoape, accesorii, observatii sau orice fel de know-how. 

De asemenea cred ca ar fi util sa adunam la un loc linkurile pe care le cunoastem, pentru ca toti sa le poata copia, si folosi atat timp cat mai exista aceste site-uri. Stiu ca pe tot parcursul forumului sunt o multime de adrese, dar poate ca nu ar fi rau sa le adunam la un loc.