-----------------------------------
HoO_Germany
08 Iul 2006 16:26

Re: caut telescop(help)
-----------------------------------
salut.

ma chinui de cateva zile sa gasesc un telescop mai pe gustul meu... mai exact.. caut un newton (sa zicem minim diametru 114 max 150 mm ) , montura equatoriala, ideea este ca ma pasioneaza astrofotografia si caut un telescop cu montura automatizate, eventual si un Go-TO care sa l cuplez la PC si sa l controlez de acolo (ma ajuta mult, desi sunt fan al cautarii manuale, prefer sa fie automatizat) ... daca imi puteti da niste linkuri ceva , prefer un distribuitor din romania, stiu ca nu prea sunt, dar poate imi scapa mie ceva, daca nu..distribuitor din afara, dar cu taxe mai mici de transport... mai exact caut modele asemanatoare Meade seriile LXD, DS (ex DS-2114AT) sau celestron NEXSTAR....  

dispun de aprox. 15mil.. dar pot strange din dinti pt 1-2 mil in plus

multumesc

Salut
eu nu stiu cit Euro sint acele 15 mil Lei.
Daca doresti un Set complet cu montura GOTO si o optica unde vrei sa fii sigur ca-ti functioneaza fotografic, exista mai multe posibilitati.

Sa raminem la un Newton de 6" ca acolo inceapa sa fie destul apertura.
Asa un Newton 150/1200, adica f/8 costa 190 Euro. O montura care-l tine si are si GOTO costa actual 950 Euro.
Transportul  pina in Romania costa cu Altlassib (se plateste la kg) vreo 45 Euro. Asa ca in total ar costa investitia cu montura fotografica HEQ5 GOTO, Newton 150/1200 si transport 1185 Euro.

Newton-ul are cautator 6x30, 2 oculari in 1,25" (10 +25mm) asa ca pentru  inceput primesti un set complet. Inca ca telescopul are deja adaptoarele fotografice, unde nu trebue sa cumperi daca lucrezi cu o camera digitala SRL.

Daca mai ai intrebari, intreaba.

Robert