-----------------------------------
Mosu'
12 Mar 2009 21:04

deraiere
-----------------------------------
Eu sunt cel care a produs deraierea si asta pentru un motiv simplu: cunosc demult si in amanunt teoriile d-lui Iacob. Ceea ce vrea sa spuna el aici este cuprins in propozitia din primul post: "Din punctul meu de vedere orice proces fizic este și un proces de judecată". Adica Universul este o fiinta iar procesele din cadrul lui sunt asimilate cu procesele biologice (fiziologice/psihologice).

Nu e deraiere propriu zisa dar ma supar la abordarea propriu zisa. Eu nu incerc sa va invat matematica dar nu ma invatati nici dvs fizica! ati fost vehement referitor la partea strict teoretica a torsiunii dreptei si trebuie sa-mi permiteti sa fiu si eu, altfel, chiar si la SF, batem campii...
Procesul fizic e o desfasurare a evenimentelor guvernata de legi independente de vointa umana, explicati judecata marului care "stia" ca trebuie sa-i cada in cap lui Newton si se gandea daca sa respecte sau nu legea gravitatiei, pe care el o stia dar Newton nu! Si se gandea probabil, sa fie EL alesul care va duce lumii judecata mea extraordinara? Sau , sa-l incerc sa vad daca ii vine mintea la cap si isi da seama? altfel trebuie sa incerc sa-l ochesc pe valet ul din casa!
E jumatate in gluma, jumatate in serios, dar, pe un asemenea topic nu e corect sa abordati chestiuni neverificate, creati un topic stiinta si religie unde tot ce s-a scris aici isi gaseste locul.

Culmea e alta, in SF chiar exista abordari de genul acesta(nu stau sa le discut decat daca doriti) dar sunt bineinteles la limita fantasticului. Si chiar eu, care accept ideea generala de organism viu(desi unii biologi m-au contrazis pana le-au fost explicate principiile fizice), Univers viu(desi explica-i asta unei bombe!), sunt reticent in a aborda excesiv, cu fortare, legile fizicii cunoscute azi. Va mai amintiti de "flogiston"? Sa spunem ca soarta teoriilor e sa fie schimbate(ca in orice exista cursivitate in desfasurarea evenimentelor) dar nici macar Einstein n-a facut asta cu mecanica newtoniana.

Si pentru Marius si altii ca el: credeam ca exista si libertatea credintei, altfel pot spune si eu ca am ajuns pe site-ul Patriarhiei! Pana si Biblia mentioneaza expresia, citata orientativ, recunosc, "sa arunce piatra cel ce e far'de pacat!" Dar unii dintre noi poate au studiat mai multe sisteme religioase decat marius78 si nu prezinta astfel ceva ce , la limita, s-ar putea numi habotnicie. Controlati-va exprimarea.

Scuze pentru interminabilitate, asa vorbesc martienii, muuuult, si de departe! Si mai dureaza pana la extinctia Sistemului Solar!