-----------------------------------
MBaky S
13 Mar 2009 22:26


-----------------------------------
Nu-mi place cand cineva, reprezentand pozitia oficiala a unei organizatii care se vrea respectabila, vine cu replici ca "scoala de vara in adevaratul sens al cuvantului"... va rog sa ma credeti ca, in ciuda numelui si descendentei mele tunisiene, n-am coborat din ieri din copac! Din ceea ce spuneti dumneavoastra, rezulta faptul ca detineti un adevar suprem, un real "panaceu" a ceea ce inseamna scoala de vara, desconsiderandu-i pe ceilalti. Dar va spun ca va inselati, pentru ca chiar vara asta, am fost la o scoala de vara de astronomie in Germania, si acum 2 ani, in Franta... mai stiu si eu ce inseamna una-alta, chiar daca sunt neafiliat si nu am in dotare decat un modest binoclu, si comparand programele scolilor de vara din Romania (pe care le gasiti pe net), pot spune ca multe se ghideaza dupa modele occidentale...

Asa ca va rog nu confundati dumneavoastra (dupa cum singur spuneati) cursurile din interiorul organizatiilor de astronomi (care sunt PERIODICE, in fiecare luna), cu o actiune oficiala pe o perioada determinata care poarta numele de scoala de vara. Si vorbind de observatiile stiinfice, la meteori poate sa faca oricine observatii, nu-i mare lucru, si prefer sa cred ca stiinta pe care o faceti dumneavoastra se numeste mai degraba statistica, ca doar inregistrati meteorii care apar (vizual sau fotografic)

PS: Replicile acestea venind din partea SARM, le iau drept pozitie oficiala a organizatiei, si le tratez ca atare, si pot sa spun ca la un prim contact, imi pare cam multa... aroganta.