-----------------------------------
florin1982
17 Iul 2006 03:39


-----------------------------------
Raspunsul a venit tarziu deoarece era asezat in scheduling fix de acum patru luni. Intre timp tot am asteptat sa se confirme daca-s membru ARCA. Eu nu tineam minte sa fiu membru ARCA si din moment ce-am fost intrebat lucruri legate de ARCA am zis ca sa verific mai intai de-s membru ARCA... cine stie oi fi amnezic si nu mi-oi aduce aminte. Asa ca pot confirma acum ca nu-s membru ARCA.

In 4 luni insa se vede ca s-au schimbat sensul cuvintelor. Una este sa STII despre o anumita activitate (toti stim de razboiul din irak, de cel din Beirut, de naveta spatiala discovery... de echipa de fotbal a Romaniei) dar daca stim NU inseamna ca suntem si implicati in activitatile respective. prin urmare daca tu stii despre echipa nationala de fotbal a Romaniei ce sens ar avea sa vin eu sa te intreb ce planuri are Piturca pentru toamna? Doar pentru simplul fapt ca stii de echipa de fotbal a Romaniei? Mi s-ar parea cel putin sucita o astfel de gandire.

Daca te intereseaza lucruri despre ARCA asta nu inseamna ca neaparat trebuie sa le afli de pe forum de aici... deoarece eu cred ca daca ai nevoie sa cumperi rosii n-ai sa faci asta MUSAI pe forum aici ci te duci frumusel in piata. Prin urmare daca cei de la ARCA nu-s aici si pe tine te intereseaza diferite lucruri despre ei asta NU e un motiv sa-mi ceri mie "socoteala" (a se vedea ghilimelele) despre ei... poti foarte bine sa le trimiti email.

Portiunea de interes pentru mine pe felia de propulsie este reprezentata de propulsia nucleara (pe de o parte) si de stabilitatea arderii in motoarele cu propergol solid-de genul boosterelor navetelor spatiale (pe de alta parte). Nici una nici alta nu tin de ARCA. Ei folosesc un jet de abur sub presiune pentru propulsie- ei il denumesc motor monopropelant (cu apa oxigenata).

Florin

Oho florine taica, era sa uit de tine. De-acu' patru luni nici nu mai stiam despre ce e vorba in topicul asta. Ma luasem intre timp cu vorba cu zircon si tocmai cand incepuse sa se incinga discutia, hop si tu cu ANSARI, ARCA si toate alea ... Pai bine mai baiatule, lumea rachetistilor nu e chiar asa de mare sa nu sti tu de cei de pe aici. Stiu eu cate ceva despre Sea Lounch da' mai tu de ARCA, banuiesc ca te-o fi interesat catusi de putin (ar trebui sa fie o sedila sub "t", sa nu se inteleaga altceva). S-apoi pe cine altcineva sa intreb, daca cei de la ARCA nu sunt pe aici pe forum (cred). Cat priveste intrebarea "cum de nu esti pe-acolo" se adresa direct persoanei "raspunzatoare", adica tie. Ca persoana interesata de motoare racheta poate ca daca ai fi fost alaturi de echipa ARCA, premiul ANSARI ar fi ajuns in ROMANIA!?!