-----------------------------------
semper dan
21 Mar 2009 00:28

indrumare achizitie luneta 102/1000 acromat
-----------------------------------
salut toti membrii acestui forum care fac din acesta un important mijloc de ajutorare si sustinere in multe privinte ce tin, bineinteles, de astronomie. urmaresc de la inceputul anului discutiile de pe forum si m-am decis  sa imi cumpar un telescop. acesta va fi primul meu instrument, mentionez insa ca sunt "incepator" de mai bine de un an in astronomie si am avut ocazia sa privesc prin cateva telescoape, majoritatea reflectoare,iar cu cerul sunt familiarizat cat de cat. m-am gandit la o luneta si anume: http://www.skywatcher.ro/SK/SK1021EQ32.htm din mai multe motive: spatiu de depozitare mic, portabilitate, posibilitatea, in viitor, de astrofotografie etc. am citit cateva review-ri si  din cate am inteles acest instrument are o aberatie cromatica destul de mica datorita focalei lungi, totodata eu sunt interesat, in mod special, de DSO-uri si aceasta focala se spune ca nu m-ar avantaja in acest caz. as dori, va rog, sa imi  spuneti cat de mult conteaza focala asta la dso-uri si ce contraargumente aveti la aceasta luneta? ce optiuni de telescop as mai avea care sa satisfaca cerintele de mai sus? va multumesc.

p.s. nu as vrea sa optez pt ceva mai ieftin si mai prost, deoarece nu stiu daca in viitorul apropiat voi reusi sa-mi achizitionez un altul mai bun si ,desigur, mai scump.