-----------------------------------
flopppy
27 Mar 2009 17:40

Intrebari de la un incepator
-----------------------------------
Buna ziua!

As incepe prin a va spune ca am urmarit acest forum de ceva timp si mi se pare a comunitate de oameni extraordinari. Sunt incepator, si acum o saptamana am primit cadou de la sotie un telescop. Asadar, cu pasiune, am purces la treaba, dar am avut putin ghinion, in ultima vreme cerul fiind plin de nori in Timisoara in timpul noptilor.

As avea cateva intrebari, daca sunteti amabili sa ma ajutati:

1/ Modelul de telescop este CELESTRON PowerSeeker 50AZ, D=50 mm, F1=600 mm. Cat de performant este acest model?

2/ Am primit 3 oculare (sper ca asa se numesc, in engl. "eyepiece") de 20 mm, 12.5 mm respectiv 4mm. Am efectuat calibrarea lunetei folosind ocularul de 12.5 mm. Cum se calculeaza raportul de marire al telescopului folosind acestea 3?

3/Am primit de asemenea 1.5X Erecting Eyepiece si 3X Barlow Lens. Acestea se folosesc pentru un nivel de marire superior? Sau care este utilitatea lor?

4/In ce masura as putea atasa un aparat foto la acest telescop, eventual ce dispozitiv pot achizitiona pentru asta?

Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si va urez cer cat mai senin!