-----------------------------------
HoO_Germany
21 Iul 2006 20:37


-----------------------------------
cel mai bine e sa asteptam ziua de luni, dar pana atunci vreau sa-ti spun ca din discutia cu omul respectiv a reiesit faptul ca acele dublete suplimentare sunt prezente doar la cele doua modele scurte si sunt puse tocmai pentru a putea scurta tubul optic la f/5, nu sa faca corectie aberatica.
am aflat tot cu ocazia asta ca sunt corectate bine si el le considera a fi superacromate (sau semiapocromate daca preferi mai mult).
sunt foarte curios ce o sa zica cei de la Meade  :shock: 

ps. poza de la cel de 127/635 nu este reala, se vede a fi prea lung, cred ca e tot poza de la 127/1200.

Am citit adineauri pe un forum nemtesc niste prime opinii despre aceste scurte refractoare, unde se zice, ca "culoarea iese si este cunoscut, doar este un FH-Refractor cu f/5". Dar in cazul lungimii tubul-ui este adevarat, ca sint cam lungi, poza este adevarata  :) . Am intrebat in acel forum daca se cuonaste daca optica 127/635 sau 152/760 are acel doublet pentru corectare. Astept si acolo raspunsul si o sa-l traduc aici.
Din cauza opticei se scrie ca stelele ies "pin pointi" care ies foarte placut, totusi "coloros mai putin" ca asemene telescoape comparate, dar "coloros mai putin" nu inseamna pentru mine nimic, ca este un cuvint de "guma"  :) 
Despre Montura am citit ca telescopul este prea gru pentru ea, vizual merge dar altfel ii trebue cel putin o montura EQ6.