-----------------------------------
HoO_Germany
22 Iul 2006 12:43


-----------------------------------
Robert, ai avut ocazia sa atingi Dobsonurile de la Meade, LightBridge? Am inteles ca oglinzile sunt de la GSO, deci OK. Dar cum ti se pare constructia lor mecanica? Americanii par foarte multumiti de ele. Si cat sunt de grele?

Daca oglinzile de la LightBridge sint facute la GSO tot nu stiu, aceste producte le am pus nou pe Web si inca nu am avut posibilitatea a primii informatii despre ele, numai ce am gasit pe WebSite de la MEADE. 
Am vorbit la telefon cu cineva despre treaba cum sa facem busines, dar nu am vorbit cu el inainte despre detalii de telescoape, ca nu am stiut ce intrebari intreaba clientelul  :) .
Asa ca si de asta am sa intreb luni, cind dau inca o data telefon la MEADE.
Despre mechanica pot sa spun ca imi place foarte bine, tot este masiv (pentru mie prea masiv) eu as fii facut multe piese mai filigrane. Dar poate ca trebue sa fie asa masiv, ca sa fie bun in cimp cint il iei cu tine afara.
Greutatia Dobsons LightBridge sta pe fiecare telescop daca te uiti la WebSite al meu, de ex. 8" LighBridge cintareste complet 25 kg si 12" cintareste complet 42 kg. Sa tragem la fiecare vreo 13 - 15 kg pentru Rack, ramine diferenta telescopului.