-----------------------------------
stefan
05 Apr 2009 00:14


-----------------------------------
In parcul Izvor lucrurile au evoluat exponential...in bine!
In orima seara am plecat cu coada intre picioare. Era prima data cand am scos dobsonul de 8&#8221;, si mi-a luat ceva pana sa il stapanesc cum trebuie, iar refractorul a fost aproape inutil pentru ca mi s-a asezat repede roua pe el. Nici cerul nu a fost foarte prietenos :) . Cu toate astea, am avut 10 curiosi care au vazut luna, si saturn, si cateva stele. 
Vineri seara, pe un cer impecabil, atat cat se poate in Bucuresti, am scos doar refractorul de 90mm, si pot spune ca am fost multumit, am avut aproape 50 de oameni. 
Asta seara, sambata, a fost fabulos. Natura de partea mea, si pot spune ca am avut aproape 200 de vizitatori. A venit un grup foarte mare de elevi de la un liceu, cat si uni din curiosii din zilele precedente la care le-am promis ca o sa scot telescopul de 8&#8221;, si vroiau sa vada lucrurile mai in clar. A fost nevoie de organizare, s-au facut cozi, si rasuflu usurat ca nu am avut probleme cu politia, pentru ca nu am reusit sa-mi fac rost de autorizatie, iar atata lume atragea prea mult atentia ca sa trec neobservat. Nu stiu cat de incantati au fost copii, poate cel mai mult le-a placut luna, dar imi pare rau ca nu am putut sa fac treburile mai bine, pentru ca eram coplesit de cata frunza si iarba cati erau, si nu am putut sa controlez in mod constrant ce se vedea prin ambele telescoape, eu unu, ele doua. Cu refractorul am prezentat luna, iar cu dobul, Saturn. 
Maine am sa fiu si de la ora 3 tot in parcul Izvor, pentru observatii solare.
Probabil ca maine voi avea mai putini clienti, poate toti cei care au tot amanat sa vina, si abea la sfarsit s-au urnit din case.
Oricum, sunt foaret incantat de cum au decurs lucrurile, si sper ca si maine sa iasa bine.  
Am sa pun si fotografii.
Sper ca si in alte parti a decurs tot la fel de bine.