-----------------------------------
IACOB DUMITRU
05 Apr 2009 08:27


-----------------------------------
Tocmai mi s-au ordonat in creer aceste ... cum sa le zic, haosuri. Poate n-am fost unicul...
Adevărat, dar tot atât de adevărat este &#537;i faptul ca procesul de organizare nu se opre&#537;te niciodată.
Oare de ce?
Nu cumva acest (firesc) proces de (permanenta) reorganizare insufla falsa idee a haosului?
""Din Haos Doamne m-am nascut,
Si-o sa-ma-ntorc in Haos."" 
De unde (în mod firesc) o sa &#537;i reveni&#539;i domnule Cornel (o fi haosul primitor, dar gazda perfecta în mod sigur nu este).
Destinul e atunci un fel de determinism aproximativ,
Nimic mai adevărat, cu  men&#539;iunea ca:
determinismul este întotdeauna aproximativ.
nicidecum pe lângă ele.
Dca renuntati la nicidecum, atunci totul este ok, liniile fractalilor sunt ni&#537;te aproximativii, realitatea nu cunoa&#537;te ce este aceea exactitate, particulele la fel.
Eu cred că spațiul tridimensional și geometria euclidiană sunt rezultante la scară observabilă ale unui spațiu cu geometrie fractală, cu număr oarecare de dimensiuni, la scară subatomică.
Ok, cu men&#539;iunea ca:
numărul dimensiunilor (la scara subatomica) este unul exact &#537;i nu unul oarecare (sub dimensiunea fotonilor mai este o singura dimensiune).
Electronii se mișcă într-un spațiu fractal dar spațiul tridimensional emerge din proprietățile macroscopice ale atomilor, prin integrarea spațiilor fractale proprii particulelor elementare...
Intre dimensiunile micro &#537;i dimensiunile macro exista în permanenta o rela&#539;ie de autocontrol, adică un feedback, asa încât:
relevanta este reac&#539;ia ca atare, adică rela&#539;ia (în fond &#537;i la urma urmei informa&#539;iile ajung la noi datorita rela&#539;iilor, altminteri adio haos &#537;i adio orice informa&#539;ie).

P.S. Suntem inconjurati de viu, trata&#539;i-l ca atare.