-----------------------------------
Stanescu Octavian
11 Apr 2009 23:49


-----------------------------------
Multumesc de gandurile bune. Smbata dupamasa am facut si aluminizarea. acum ma gandesc la o improvizatie rapida pt a arunca un  si un ochi pe cer. incerc folosirea lazii de la 380 mm , noroc ca am facut-o larga si solida. 
Scurtarea timpului de lucru a facut in special masina de generat curbura ce scoate abatere doar 3-5 microni cu suprafata similara cu abraziv 600 fara accidente, pori. cu masina de slefuit am adus-o la polizare in 2 zile poate manual dura 1 sapt. polizarea a durat alte 2 zile manual poate 1 sapt. parabolizarea a facut o parte masina apoi la sfarsit 3 zile de manual cu trei scule diferite + multe teste.
ronchii am mai folosit asa sa vad  evoluitia suprafetei din ROC si spre sfarsit si null dar cu Og plana de 300mm  (0 mutam din centru spre margine).
Interferometru vede mult mai bine ca celelalte teste mai ales astigmatismul plus ca iti spune prin soft si conicitatea . 
Se pot face oglinzi bune si folosind Foucault cu ecran Couder  dar ia mult timp fiecare sedinta de teste multiple intoarceri medieri .