-----------------------------------
Erwin
13 Apr 2009 14:20


-----------------------------------
nu sunt 100% sigur, dar dacă controlerul este bazat pe circuitul A3977 atunci merge cu orice motoare poți recupera de la imprimantele cu ace (chiar dacă sunt unipolare se pot lega în schemă bipolară), eu am 2 astfel de controlere pentru câte un motor și m-am jucat cu ele pentru că vreau să construiesc un mic CNC pentru gravat, au posibilitatea de a regla atât curentul prin motor cât și o gamă largă de tensiune acceptată pentru alimentarea motoarelor. Micropașii se pot selecta 1/1, 1/2 1/4 și 1/8. Cred că controlerul de la Dioda face toți banii, ale mele provin din USA și au costat 36$+taxe poștale și vamale, pentru 1 motor. http://www.probotix.com/stepper_motor_drivers/SideStep/
Motoarele de imprimantă (modele A3, vechi) au tensiuni mici de alimentare, până la 5 V, dar important este curentul, care se poate regla din controler.
Circuitul de alimentare furnizează cipurilor 5 V și între 5-30V pentru motoare. Pe placă există deja stabilizatorul de 5V. Așa că poți alimenta și placa și motoarele de la 12V (priza auto).
Pentru focus poți folosi un motor mic de la floppy de 5,25", are și un ax melcat pe el.