-----------------------------------
theogon
19 Apr 2009 23:16


-----------------------------------
Ma refeream la Skaywatcher fata  de firmele "cunoscute" Meade sau chiar Celestron -percepute de unii ca fiind americane. Desigur ca o parte din oglinzile lor sunt fabricate tot prin China... dar asta e alta poveste.Si ma refeream la echipamentele accesibile cumparatorului de la noi care la banii dati, are macar un instrument decent (eroarea frontului de unda la oglinzile testate era de L/4) (Este vorba aici de instrumentele produse de Skaywatcher -sau ma rog de grupul Synta)
Tot testele interferometrice publicate, releva faptul ca firme ca Takahashi sau Intes Micro au produse de calitate (mult) mai buna, fapt reflectat si in pretul lor de cost.
N-am vrut sa dau nume de firme pentru a nu crea impresia ca am vreun interes comercial, iar parerea buna sau rea despre unele instrumente este personala, parere la care pot sa achieseze sau nu forumistii nostri.
Dar mai bine, cei interesati pot accesa site-ul Ciel et Espace rubrica instrumente, si putem dezbate rezultatele publicate de ei, care dupa opinia mea sunt cel putin interesante
Va doresc tuturor Sarbatori Pascale fericite!