-----------------------------------
Mircea Pteancu
20 Apr 2009 21:44


-----------------------------------
De acord cu tine theogon,sper ca toata lumea a avut Sarbatori Pascale fericite!Si in modul cel mai clar nu am nimic  cu produsele chinezesti.Ba dimpotriva,ce fericit as fi fost in tineretea noastra utecista,cei care am avut asa ceva,daca am fi avut extraordinara oferta instrumentala si de accesorii de acum.Cu instrumentele comerciale sunt cam paralel,nu am experienta,putinele de acest fel pe care le am fiind un Newtonian de 76mm F/9 ''Optus'' (se vindea acum vreo 10-15 ani in supermarketurile Lidl),Maksutovul de 100mm F/14 ''Teleskope Service'' inca fara montura si binoclurile.Am in schimb oglinzi excelente ''de marca'' executate de breasla de la Timisoara,Gavril Beches (2x125mm) si Stanescu Octavian (160mm),de catre renumitul Csatlos Geza din Ungaria (125mm+245mm), si una mica dar excelenta de 72mm de la Csillag Attila.Ultima de pilda fiind la F/11 ,ca apertura libera foarte apropiata de un acromat de 60mm,la ce-mi trebuie mie telescoape comerciale,si inca la lambda/4.Timp si putere sa folosesc ce am,asta-mi trebuie.Mircea