-----------------------------------
dragos.n
21 Apr 2009 15:22


-----------------------------------
In legatura cu rezultatele testelor din Ciel et Espace.

Intradevar, rezultatele pot genera suspiciuni, si se poate banui ca ele sunt cumva legate de interesele de publicitate ale editorilor. Eu am, cu exceptia a doua numere, toate revistele in care apar aceste teste, si multe altele in plus, si pot spune ca nu este asa. Cel putin din volumul de reclame publicate. Astfel, firma care are numar de numar, cele mai mari reclame, Meade, se "bucura" si de cele mai proaste rezultate in teste.

Intradevar, rezultate foarte bune obtinute de SkyWatcher m-au surprins si pe mine. Dar am un Mak de 127mm facut de ei, si atat cat ma pricep eu, am facut test pe stea, si rezultatul a fost, "ca la carte". Asa ca nu cred ca au modificat testele in favoarea unei firme.

Unde cred eu ca au intervenit un pic, este la numarul de stele acordate unui instrument sau altul. Astfel, un instrument cu rezultate bune, sa zicem PV lambda/ 5, si un pret mai mic de vanzare, a primit mai multe stele decat un instrument mai scump cu un PV egal. E posibil insa sa fie doar impresia mea. 

Oricum, pentru formarea unei impresii corecte asupra unui instrument, trebuie citit tot articolul, nu doar concluziile.